Γρήγορες συνταγές – Αφράτη τηγανητή ομελέτα & Γρήγορη αυγοσαλάτα

Υλικά

Αφράτη τηγανητή ομελέτα

2 αυγά Χρυσά Αυγά Ελευθέρας βοσκής

Αλάτι

Πιπέρι

 

Γρήγορη αυγοσαλάτα

2 αυγά Χρυσά Αυγά Βιολογικής Γεωργίας

20 γρ. μαγιονέζα

½ κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για την σύνθεση

2 φέτες ψωμί του τοστ

2 φύλλα iceberg

Οδηγίες

Αφράτη τηγανητή ομελέτα

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε. Τα μεταφέρουμε σε ένα δοσομετρητή.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε ηλιέλαιο να καλύψει καλά τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι μέσα από μία τρυπητή κουτάλα. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε την ομελέτα με την τρυπητή κουτάλα, ακουμπάμε λίγο απορροφητικό χαρτί κάτω από την κουτάλα να τραβήξει τα περίσσεια λάδια και σερβίρουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε με την σαλάτα της αρεσκείας μας.

 

Γρήγορη αυγοσαλάτα

Βράζουμε τα αυγά για 8 με 10 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε. Σε ένα σακουλάκι με zip ρίχνουμε τα αυγά, την μαγιονέζα, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και κλείνουμε το zip. Πατάμε με τα χέρια να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε τα iceberg  πάνω στα ψωμάκια. Κόβουμε την μία γωνία από το σακουλάκι και σερβίρουμε πάνω από τα iceberg. Τελειώνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

 

Συνταγή: @andreasleivadas

 

https://youtube.com/shorts/YCrT01XEOoM?feature=share

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης