Γιουβαρλάκια

Υλικά

Υλικά

  • 500γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 160γρ. Ρύζι
  • 1 Αυγό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Άνηθο
  • Δυόσμο
  • 1κ.γ Ελαιόλαδο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 2 Καρότα
  • Αλάτι -Πιπέρι
  • Αυγολέμονο υλικά
  • 2 Αυγά
  • Χυμό από 1 ½ λεμόνια

Οδηγίες

Ένα φαγάκι που σε γεμίζει θαλπωρή φτιαγμένο με ολόφρεσκα Χρυσά Αυγά με βιταμίνη D.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά, το ρύζι, το αυγό ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο (2 κ.σ. περίπου), τριμμένο κρεμμύδι ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά μας.

Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας πλάθουμε μπαλάκια 18γρ. Και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει ρίχνουμε τα καρότα αλάτι πιπέρι λίγο λεμόνι και πάμε για μαγείρεμα. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις είναι έτοιμα τα γιουβαρλάκια μας θα ανέβουν στην επιφάνεια. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε τη κατσαρόλα πάνω.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα 2 αυγά και ενσωματώνουμε το χυμό λεμονιού σιγά σιγά σαν βροχή. Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα παίρνουμε ζουμί από το φαγητό και το ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς.

Είναι έτοιμο μόλις το αυγολέμονο έχει ζεσταθεί. Αδειάζουμε στη κατσαρόλα ανακατεύουμε λίγο και έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Συνταγή από @mrsolivespoon

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!