Γεμιστές πατάτες με καπνιστή μπριζόλα

Υλικά

5 πατάτες μετρίου μεγέθους

4 αυγά Χρυσά Αυγά Ημέρας

20 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

200 γρ. καπνιστή μπριζόλα κομμένη κυβάκια

5 γρ. μαϊντανό

100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε το πάνω μέρος με ένα μαχαίρι. Βγάζουμε την σάρκα με ένα κουτάλι και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά την καπνιστή μπριζόλα μέχρι να καραμελώσει και την ρίχνουμε στο μπολ με την πατάτα. Προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μίγμα. Απλώνουμε λίγη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 180°C να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα όμορφο καστανό χρώμα.

Συνταγή: @andreasleivadas

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης