Γαλατόπιτα

Υλικά

1 λίτρο Γάλα
160γρ. Ζάχαρη καστανή
50γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
50γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
60γρ. Βούτυρο + έξτρα για τα φύλλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
4ml Βανίλια
4 Αυγά

4 χωριάτικα φύλλα
20γρ. Καστανή ζάχαρη
Κανέλα σκόνη

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το σιμιγδάλι και το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.

Μόλις σχηματιστεί η κρέμα μας βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20′ να πέσει η θερμοκρασία της.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε λίγο βούτυρο απλώνουμε το φύλλο μας και βουτυρώνουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.

Αδειάζουμε τη κρέμα μας και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα. Διπλώνουμε τα περισσεύματα των φύλλων γύρω γύρω σαν στεφάνι. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί λιγάκι και μετά κόβουμε για να μην μας διαλυθεί.

Συνταγή: @mrsolivespoon

 

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!