Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder,προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το λεμόνι στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η κρέμα πιο πηχτή. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο, την πηχτή κρέμα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα μίγμα με τα αυγά στο μπολ με τα στερεά υλικά και στην συνέχεια το καυτό νερό. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μίγμα ισόποσα σε 3 στρογγυλά τσέρκι 18 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20-22 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στα ταψάκια να σταθούν για 10 λεπτά. Στην συνέχεια τα αφαιρούμε προσεκτικά από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε μία σχαρούλα.
Για την κρέμα φράουλας:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς σώμα. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε την μαρμελάδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει. Τέλος, προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Για την σύνθεση:
Βάζουμε μία στρώση από το κέικ, στην συνέχεια απλώνουμε λίγη από την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα, ρίχνουμε κομματάκια φρέσκιας φράουλας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές. Τέλος , γαρνίρουμε με marshmallows και μαλλί της γριάς.
Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς