French toast με scrambled eggs

Υλικά

Υλικά:

  • 2 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
  • Για την αυγόφετα
  • 2 αυγά Χρυσά Αυγά
  • 15 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη

Για τα scrambled eggs:

  • 3 αυγά Χρυσά Αυγά
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την σύνθεση:

  • Κατίκι Δομοκού
  • Φέτες αβοκάντο
  • Σαλάτα
  • Καλαμπόκι βραστό καμένο με το φλόγιστρο

Οδηγίες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού και σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή φωτιά βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει.
Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.
Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη.

Για τα scrambled eggs

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Σε ένα μικρο κατσαρολάκι ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο. Ανοίγουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Για την σύνθεση
Απλώνουμε πάνω στο ψωμί κατίκι, στην συνέχεια τις φέτες αβοκάντο, τα scrambled eggs, λίγη σαλάτα, λίγο καλαμπόκι που το έχουμε κάψει με το φλόγιστρο και τελείωνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!