Φωλιά με αυγό, μπέικον και φέτα & Ομελέτα τοστ – Γρήγορες Συνταγές

Υλικά

Φωλιά με αυγό, μπέικον και φέτα

1 φέτα μπέικον κομμένη στη μέση
50 γρ. φέτα τριμμένη
1 αυγό Χρυσά Αυγά Ελαιών Σκούρτη

Για το γουκαμόλε
1 αβοκάντο
5 γρ. άνηθο
20 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό λεμόνι

Για την σύνθεση
Πιτάκια της αρεσκείας σας

 

Ομελέτα τοστ

50 γρ. τριμμένο πεκορίνο
2 αυγά Χρυσά Αυγά αχυρώνα
2 φέτες ψωμί του τοστ
20 γρ. τριμμένη φέτα
10 γρ. μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

Φωλιά με αυγό, μπέικον και φέτα

Σε ένα ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά απλώνουμε τις φέτες του μπέικον την μία δίπλα στην άλλη. Απλώνουμε την φέτα κυκλικά από το μπέικον και σπάμε το αυγό στο κέντρο. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει το ασπράδι για 3-4 λεπτά.
Για το γουακαμόλε
Κόβουμε το αβοκάντο στην μέση και το ξεφλουδίζουμε. Το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε.
Για την σύνθεση
Απλώνουμε πάνω στο πιτάκι το γουακόλε, στην συνέχεια ρίχνουμε την φωλιά με την φέτα και το αυγό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Ομελέτα τοστ

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά απλώνουμε το μισό τριμμένο πεκορίνο. Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Τα απλώνουμε πάνω από το τριμμένο τυρί και αλατίζουμε. Κάνουμε δύο μικρούς κύκλους στα ψωμάκια και τα τοποθετούμε πάνω από το αυγό στην μέση του τηγανιού. Μέσα στις τρύπες ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Γυρίζουμε με προσοχή με μία σπάτουλα την ομελέτα. Απλώνουμε στην μέση το υπόλοιπο πεκορίνο, από πάνω την μαγιονέζα και κλείνουμε στο κέντρο τις άκρες. Τέλος, μεταφέρουμε την μία πλευρά πάνω από την άλλη και σερβίρουμε.

Συνταγή: @andreasleivadas

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης