Κριτσανιστές Φλογέρες με διάφορα τυριά

Υλικά

-1 πακέτο φύλλο κρούστας για φλογέρες

-500 γρ. τυρί

-200 γρ. γκούντα

-30 γρ. καπνιστό τυρί

-2 αυγά Bio ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

-1 κουταλάκι ρίγανη

-1 κουταλάκι δυόσμο

-150 γρ. ηλιέλαιο

-Σουσάμι για το πασπάλισμα

-Μέλι (προαιρετικά)

Οδηγίες

-Σε ένα μπολ σπάμε τα δύο αυγά.

-Πατάμε το τυρί πολύ καλά με ένα πιρούνι, τρίβουμε στον τρίφτη τη γκούντα και το καπνιστό τυρί και τα προσθέτουμε όλα στο μπολ με τα αυγά. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε τη ρίγανη και τον δυόσμο. Κάνουμε ένα πολύ καλό ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.

-Στη συνέχεια σε μια επιφάνεια ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας. Παίρνουμε ένα πινέλο και το λαδώνουμε πολύ καλά. Λίγο πιο πάνω από τη μέση τοποθετούμε δύο κουταλιές από το μείγμα μας. Διπλώνουμε το πάνω μέρος και σκεπάζουμε το μείγμα. Στη συνέχεια κλείνουμε τα πλαϊνά μέρη του φύλλου μας, λαδώνουμε με το πινέλο και κλείνουμε σε ρόλο.

-Το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Έπειτα, λαδώνουμε τις επιφάνειες των ρολών, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια).

-Μόλις τα ρολά μας είναι έτοιμα ρίχνουμε από πάνω λίγο μέλι.

Συνταγή από: its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!