Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 450 ml από το γάλα, το ξύλο κανέλας και ζεσταίνουμε ελαφρώς να βγάλει τα αρώματα της η κανέλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο από το καυτό γάλα στο μπολ για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά και επαναφέρουμε στο κατσαρολάκι.
Στην συνέχεια ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει η κρέμα. Την ρίχνουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της.
Μόλις κρυώσει, την ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να γίνει βελούδινη και την βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα με την κοσκινισμένη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί.
Για την σύνθεση:
Σπάμε 1 -2 μελομακάρονα για βάση σε ένα ποτήρι. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγη κρέμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μία φορά. Τέλος, προσθέτουμε την σαντιγί και λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Παρακολουθήστε τη συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά:
Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς