Croque madame

Υλικά

3 αυγά

3 φέτες ζαμπόν

6 φέτες ψωμί τοστ brioche

400ml Γάλα

120γρ. Γραβιέρα

60γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

50γρ. Βούτυρο

Αλάτι -Πιπέρι

Μουστάρδα Dijon

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα σταδιακά το γάλα. Μόλις αρχίσει και δένει η μπεσαμέλ μας αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη γραβιέρα μας τριμμένη.

Παράλληλα βάζουμε τις φέτες του τοστ στη φρυγανιέρα ή σε φριτεζα αέρος να φτιάξουν κρούστα. Απλώνουμε μια δόση μουστάρδα βάζουμε το ζαμπόν και από πάνω μπεσαμέλ τυριού. Σκεπάζουμε με το άλλο ψωμάκι και βάζουμε μια δόση μπεσαμέλ και την απλώνουμε ομοιόμορφα πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και ψήνουμε στους 180°C για 5′ στη φριτεζα αέρος.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ετοιμάζουμε τα αυγά μας. Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε βάζοντας το αυγό μας πάνω στο croque Monsieur που το αναβαθμίζουμε σε croque madam.

Τώρα το πρωινό στο σπίτι γίνεται εύκολα γρήγορα και πολύ νόστιμα!!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης