Κρουασανοπιτάκια με nutella

Υλικά

-2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ελευθέρας βοσκής με ωμέγα 3 και λιγότερη χοληστερίνη (το 1 είναι για να αλειψουμε στο τέλος τα κρουασανοπιτάκια μας)

-1 κούπα χλιαρό γάλα (χρησιμοποίησα κούπα των 350 ml)

-3 κούπες αλεύρι (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)

-1/3 της κούπας σπορέλαιο

-2 κουτάλια ζάχαρη

-1/2 κουταλάκι αλάτι

-1 ξερή μαγιά

-200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-1 βανιλίνη

-Nutella για τη γέμιση

Οδηγίες

-Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για περίπου ένα τέταρτο.

-Προσθέτουμε ένα αυγό (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), το μισό σπορέλαιο και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.

-Συνεχίζουμε με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανιλινη και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Επειτα, προσθέτουμε και το αλεύρι ζυμώνοντας καλά.

-Στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο σπορέλαιο και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά.

-Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε οχτώ μέρη. Δημιουργούμε μικρές πίτες, απλώνουμε στην κάθε επιφάνεια βούτυρο και τοποθετούμε τη μία πίτα πανω στην άλλη.

-Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 45 λεπτά και όταν τη βγάλουμε, ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο. Με το μαχαίρι δημιουργούμε περίπου 22 ακτίνες, τις γεμίζουμε με ένα κουταλάκι Nutella και τις τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν.

-Τοποθετουμε τα κρουασανοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

Συνταγή από: its.kitchenproject

 

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!