Τα Χριστούγεννα έχουν μια γλυκιά μυρωδιά έτσι επέλεξα για το γιορτινό τραπέζι να ετοιμάσω ένα σοκολατένιο κορμό με τα Χρυσά Αυγά στο πλάι μου.
Σε ένα μπολ ή στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη κανέλα.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το κακάο με το αλεύρι και το ενσωματώνουμε κι αυτό μέσα στο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας δε ένα ορθογώνιο ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και έχουμε λαδώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12′ .
Μόλις είναι έτοιμο τυλίγουμε με μια πετσέτα σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Παράλληλα χτυπάμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας με τη κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να παίρνει μορφή κρέμας ενσωματώνουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Παράλληλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ βάζουμε τη κουβερτούρα μας κομμένη σε κομμάτια, το βούτυρο και το μέλι. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 2′ στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα.
Ανοίγουμε το ρολό και απλώνουμε τη γέμιση μας. Τυλίγουμε ξανά σε ρολό και μεταφέρουμε σε σχάρα με ταψάκι από κάτω. Περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Γαρνίρουμε με κρέμα που μας έχει μείνει και ξύσμα σοκολάτας.
Συνταγή από @mrsolivespoon