-Σε ένα μπολ, χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν. Συνεχίζουμε με το σπορελαιο κι έπειτα προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, τη σόδα, το αλάτι και τις βανιλίνες. Χτυπάμε πολύ καλά για περίπου δυο λεπτά και συνεχίζουμε με το αλεύρι και το baking powder (κοσκινισμένα), ζυμώνοντας ταυτόχρονα με τα χέρια. Θελουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
-Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα και στη συνέχεια την ανοίγουμε με έναν πλάστη χειρός. Με διάφορα κουπάτ φτιάχνουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε στο τέλος με αυγό, αφότου το έχουμε χτυπήσει καλά με ενα πιρούνι.
-Τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά (είναι αναλόγως τον κάθε φούρνο).
Συνταγή: @its.kitchenproject