Χριστουγεννιάτικα Deviled eggs

Υλικά

10 αυγά Χρυσά Αυγά Αχυρώνα
100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψητή στην άλμη της ψιλοκομμένη
50 γρ. μπέϊκον ψιλοκομμένο
100 γρ. μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Tabasco( προαιρετικά)
Για την σύνθεση
Καπνιστό τυρί
Καπνιστή πάπρικα
Άνηθο

Οδηγίες

Βράζουμε τα αυγά σε χαμηλή φωτιά για 14 λεπτά.
Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στην μέση.
Βγάζουμε τους κρόκους με ένα κουτάλι και τους ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την μαγιονέζα, το μπέϊκον που έχουμε σοτάρει ελαφρώς , την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι, λίγες σταγόνες Tabasco και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ασπράδια.
Γαρνίρουμε με λίγη καπνιστή πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο, τριμμένο καπνιστό τυρί και μία κορυφή από άνηθο.

Συνταγή: @andreasleivadas

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης