Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά

-5 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (στο περίπου)

-1 αυγό ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ bio βιολογικής γεωργίας

-1 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα

-2 κουταλάκια baking powder

-1 βανιλίνη

-1 φλιτζάνι ζάχαρη

-1 φλιτζάνι σπορέλαιο

-1/4 του φλιτζανιού νερό

-1/2 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού

-1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκάλι

-1 κοφτό κουταλάκι κανέλας

-Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

-Χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.

-Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου μισό λεπτό. Επειτα, ρίχνουμε το νερό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα.

-Στο μπολ με το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder στο μείγμα μας.

-Μόλις δημιουργήσουμε μια ωραία μαλακή ζύμη, τυλίγουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η ζύμη.

-Σε μια επιφάνεια στρώνουμε μια λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη μας και από πάνω με έναν πλάστη ανοίγουμε ένα ομοιόμορφο φύλλο και με κουπατ κόβουμε τα σχέδιά μας.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (είναι αναλόγως τον φούρνο) και αφού κρυώσουν καλά, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Συνταγή από: its.kitchenproject

 

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!