Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και φροντίζουμε να απλωθεί παντού με ένα πινέλο. Παίρνουμε μία κουταλιά με μία βαθιά κουτάλα και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμη, θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τότε τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 30 δεύτερα.
Για την γέμιση:
Κόβουμε με ένα μαχαίρι λεπτά το κανταΐφι. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το κανταΐφι. Το καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το άλειμμα και το τριμμένο φιστίκι και ανακατεύουμε.
Για την σύνθεση:
Γεμίζουμε τις κρέπες με το μίγμα από το κανταΐφι, τις ρολάρουμε να γίνουν σαν πουράκια, περιχύνουμε την λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε ζεστό μπεν μαρί, γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και λευκή λιωμένη κουβερτούρα. Τις σερβίρουμε είτε ζεστές είτε τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο και τις σερβίρουμε παγωμένες.
Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.