Donuts Σοκολάτας

Υλικά

Για τα donuts

500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια

2 αυγά Χρυσά Αυγά

180 ml γάλα

80 γρ. ζάχαρη

60 γρ. βούτυρο

1 πρ. αλάτι

25 γρ. νωπή μαγιά

 

Για την κρέμα σοκολάτας:

600 ml γάλα

100 γρ. ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι

2 αυγά Χρυσά Αυγά

100 γρ. κουβερτούρα

20 γρ. βούτυρο

Οδηγίες

Εκτέλεση:

Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά μαζί με μία πρέζα ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, την ζάχαρη και το μίγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε με τον γάντζο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μία αφράτη και λεία ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα μπολάκι και μεταφέρουμε την ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Έπειτα κάνουμε μικρά μπαλάκια των 70 γρ. και τα ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30 λεπτά. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια σε ένα μπολ με ζάχαρη. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι και γεμίζουμε με την κρέμα.

Για την κρέμα:

Ζεσταίνουμε το γάλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μπολ να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά. Επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια ρίχνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της. Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα donuts.

 

Παρακολουθήστε τη συνταγή:

Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης