Χειροποίητα burger με χοιρινή κοτολέτα

Υλικά

Για την ζύμη

240 γρ. χλιαρό γάλα

9 γρ. ξηρή μαγιά

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια

2 πρ. αλάτι

2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΑΧΥΡΩΝΑ

Για το άλειμμα των burger

1 κρόκο αυγού ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΑΧΥΡΩΝΑ

10 γρ. γάλα

Σουσάμι λευκό

 

 

Για την κοτολέτα

2 μπριζόλες  χοιρινές χωρίς κόκκαλο κομμένες  σε 3-4 κομμάτια

2 αυγά  ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΑΧΥΡΩΝΑ

10 γρ. νερό

200 γρ. Πάνκο

100 γρ. Αλεύρι

3 γρ. πάπρικα

30 γρ. παρμεζάνα

Αλάτι

 

Για την σαλάτα coleslaw

200 γρ. λάχανο μωβ κομμένο λεπτές φέτες

60 γρ. καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες

60 γρ. μαγιονέζα

20 γρ. μηλόξιδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Για την ζύμη
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο για 7-8 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο σε 3 δόσεις και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά. Η ζύμη θα είναι ελαστική και ελαφρώς κολλώδης. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη μέσα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και μεταφέρουμε την ζύμη. Κόβουμε σε μπαλάκια των 85 γραμμαρίων και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με απόσταση μεταξύ τους. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά να φουσκώσουν. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια. Απλώνουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ׄ° C στον αέρα για 15-17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τις κοτολέτες
Χτυπάμε λίγο τις μπριζόλες με έναν πλάστη για να μειώσουμε των όγκο τους και να ψηθούν σωστά στο τηγάνισμα. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το πάνκο, την παρμεζάνα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε τις μπριζόλες και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, στην συνέχεια από το αυγό και τέλος από το μίγμα με το πάνκο. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περίσσεια λάδια.

Για την σαλάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά και σερβίρουμε

Για την σύνθεση
Κόβουμε το ψωμάκι και το περνάμε από ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο βούτυρο μέχρι να πάρει καστανό χρώμα, απλώνουμε στην βάση ένα μαρούλι, στην συνέχεια την σαλάτα coleslaw, την κοτολέτα, ταλιατέλα αγγούρι, πίκλα κρεμμύδι και τελειώνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Συνταγή: @andreasleivadas

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!