Brownies

Υλικά

 

-3 Αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ με σφραγίδα ημέρα γεννήσεως

-1 + 1/4 φλιτζανι του τσαγιού αλεύρι

-1 + 1/2 κουταλάκι baking powder

-1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βούτυρο

-1/2  φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι

-Ξύσμα από ένα πορτοκαλί

-1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

-2 βανιλίνες

-4 + 1/2 γεμάτα κουτάλια της σούπας κακάο

-2 + 1/2 κουτάλια της σούπας σπασμένα καρύδια

-4 γεμάτα κουτάλια της σούπας τρούφα

-75 γρ. κουβερτούρα

-25 γρ. σοκολάτα γάλακτος

-1 κουταλάκι λικέρ της αρεσκείας σας

Οδηγίες

-Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το λιωμένο βούτυρο, τις βανιλίνες, τη ζάχαρη, τα σπασμένα καρύδια, την τρούφα, τις σοκολάτες σε κομμάτια και το κακάο (κοσκινισμένο). Ανοίγουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

-Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα τις κατσαρόλας και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ. Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε και το αλεύρι με το baking powder (κοσκινισμένα) και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

-Σε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 25-30 λεπτά (είναι αναλόγως τον φούρνο).

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!