Κορμός black forest

Υλικά

Για το παντεσπάνι

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. κακάο

4 αυγά ‘’Χρυσά αυγά’’

60 γρ. βούτυρο

3 ml εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

250 γρ. mascarpone

120 γρ. γιαούρτι

200 ml κρέμα γάλακτος

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

20 ml κονιάκ

Για το σερβίρισμα

250 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Οδηγίες

Για την κρέμα

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη το μίγμα να κρυώσει για 20 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το mascarpone και χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν. Έπειτα χτυπάμε το μίγμα με τη σοκολάτα για 2 λεπτά να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτουμε το γιαούρτι με το mascarpone και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2 λεπτά.

Για το παντεσπάνι

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα, μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα ταψί διαστάσεων 38 Χ 38 βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 15-17 λεπτά.

Αποσύρουμε από τον φούρνο, τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό μαζί με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το ξετυλίξουμε.

Για το σερβίρισμα

Ξετυλίγουμε το ρολό, ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι από το βύσσινο και απλώνουμε από πάνω τα 2/3 της κρέμας. Ρίχνουμε τα βύσσινα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και τυλίγουμε ξανά. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από το γλυκό. Προσθέτουμε λίγο ακόμα βύσσινο και στο τέλος τρίβουμε λίγη κουβερτούρα.

Παρακολουθήστε τη συνταγή:

Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης