Αβοκάντο τοστ με αυγό ποσέ και σάλτσα ολλανδέζ

Υλικά

Για τη σάλτσα ολλανδέζ:

3 κρόκους

10 ml  νερό

80 γρ. λιωμένο βούτυρο

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Σχοινόπρασο

Για τη κρέμα αβοκάντο:

1 αβοκάντο

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Για τη σύνθεση:

Αυγά ποσέ

Γαλοπούλα

Οδηγίες

Για τη σάτσα ολλανδέζ:

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το νερό, το λεμόνι και το τοποθετούμε πάνω από ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό. Παστεριώνουμε τους κρόκους σε μπεν μαρί( προσοχή να μην ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό. Θέλουμε να φτάσουν στους 60° C.  Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο σιγά σιγά εκτος  φωτιάς  και ανακατεύουμε συνεχώς.  Επαναφέρουμε πάλι πάνω από το ζεστό νερό για άλλο 1 λεπτό να δέσει λίγο η σαλτσα. Τέλος, προσθέτουμε το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.

Για την κρέμα αβοκάντο:

Σε ένα μπολ σπάμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λεμόνι και αλάτι

Για το αυγό ποσέ:

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να κοχλάσει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και θέλουμε ίσα ίσα να βράζει. Προσθέτουμε 2 κ.σ ξύδι και κάνουμε μία μικρή δύνη στο νερό.  Ρίχνουμε τα αυγά προσεκτικά μέσα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1 με  1,5 λεπτά. Αποσύρουμε από το νερό με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω από το αβοκάντο.

 

Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης