Ατομικές Τάρτες με τυριά, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος

Υλικά

Για την ζύμη:

5 φλιτζάνια αλεύρι γοχ

2 αυγά Bio ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

1 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι ξερή μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

 

Υλικά για τη γέμιση:

2 αυγά Bio ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί

150 γραμμάρια κεφαλοτύρι

300 γραμμάρια γκούντα

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

6 ψιλοκομμένες φέτες καπνιστό σαλάμι

2 ψιλοκομμένες φέτες καπνιστή μπριζόλα

8 τοματίνια κομμένα σε ροδέλες

Ρίγανη

Οδηγίες

Προετοιμασία της ζύμης:

-Χτυπάμε σε ένα μπωλ δύο αυγά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά και το αλάτι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας.

-Στη συνέχεια αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι μας αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει.

-Ζυμώνουμε πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο ζυμώνοντας για λίγο ακόμη.

-Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μισή ώρα.

-Μόλις είναι έτοιμη, τη τοποθετούμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μπαλάκια.

-Παίρνουμε τις ατομικές φόρμες και τις λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο.

-Σιγά σιγά αρχίζουμε να ανοίγουμε με έναν πλάστη μικρές πιτούλες, τις οποίες και τοποθετούμε στις μικρές ταρτιέρες, πιέζοντας καλά στα τοιχώματα για να κολλήσει η ζύμη.

-Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για εφτά περίπου λεπτά και αφού τις έχουμε τρυπήσει ελαφρώς με το πιρούνι για να μην φουσκώσουν.

 

Προετοιμασία της γέμισης:

-Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά δύο αυγά με τον αυγοδάρτη. Συνεχίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και τη γκούντα, την πιπεριά και τα αλλαντικά.

-Γεμίζουμε τις τάρτες μας, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι, προσθέτουμε από πάνω 4 ροδέλες τοματίνια σε κάθε τάρτα και τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη.

-Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.

 

Συνταγή από: its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!