Apricot Pie

Υλικά

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
  • 130 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 210–230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για από πάνω:

  • 7-8 Βερίκοκα
  • Ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο ή μαλακωμένο και ανακάτεύουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Κοσκίνιζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να έχεις μια λεία, παχύρρευστη ζύμη.Προσθέτουμε την βανιλίνη. Κόβουμε 4 βερίκοκα σε κυβάκια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  5. Άπλωνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι πυρίμαχο
  6. Βάζουμε τις φέτες βερίκοκου από πάνω, πιέζοντας ελαφρά μέσα στη ζύμη.
  7. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη την επιφάνεια.
  8. Ψήνουμε για 35–45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει όμορφα και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
  9. Αφήνουμε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Tips:

  • Τρώγεται υπέροχα χλιαρό με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή ένα κουταλάκι γιαούρτι από πάνω!

 

Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!