Ανοιξιάτικο στεφάνι μπισκότου με κρέμα και φρούτα

Υλικά

120γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

20γρ. Ζάχαρη

1 Αυγό

5ml Βανίλια

270γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

 

Υλικά για κρέμα σοκολάτας

160ml Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

50γρ. Πραλίνα σοκολάτας

 

Βατόμουρα

Μύρτιλα

Φράουλες

Mini waffles

Οδηγίες

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.

Πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε το ζυμάρι μας. Με ένα κουπατ ή με ό,τι έχουμε κόβουμε 2 κύκλους για να σχηματιστεί το στεφάνι.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και παράλληλα ετοιμάζουμε τη κρέμα.

 

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Ενσωματώνουμε τη πραλίνα και χτυπάμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Μεταφέρουμε σε κορνέ και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να στήσουμε το γλυκό μας.

 

Αφού έχει κρυώσει το στεφάνι μας το τοποθετούμε στη πιατέλα που θα το σερβίρουμε. Προσθέτουμε τη κρέμα και τα φρούτα του δάσους. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.

 

Η δοσολογία βγάζει 2 στεφάνια

 

Συνταγή: mrsolivespoon

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης