Αλμυρό Κέικ

Υλικά

Υλικά: 

-3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα

-2 φλιτζάνια αλεύρι (μέτρησα με φλιτζάνι των 200ml)

-20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

-1 φλιτζάνι γάλα

-3/4 του φλιτζανιού σπορέλαιο

180 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

-1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

-1 κουταλάκι ρίγανη

-αλάτι

Οδηγίες

Εκτέλεση:

-Χτυπάμε καλά τα αυγά με τον αυγοδάρτη.

-Συνεχίζουμε με το γάλα, το σπορέλαιο, την πιπεριά, το αλάτι και τη ρίγανη. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και προσθέτουμε και τη γραβιέρα.

-Βάζουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

-Σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

– Τοποθετούμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφού πρώτα βάλουμε λαδόκολλα.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά(είναι αναλόγως τον φούρνο).

 

Συνταγή από @its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!