Αλμυρή Quiche Lorraine (Κις Λορέν)

Υλικά

Για τη ζύμη:

-50 γρ. βούτυρο λιωμένο

-1 + 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι (μέτρησα με φλιτζάνι των 200 ml)

-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

-1 κουταλάκι baking powder

-1/2 κουταλάκι αλάτι

-2 κουταλάκια ελαιόλαδο για τον πάτο της ταρτιέρας

 

Για τη γέμιση:

-3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ bio

-80 γρ. από κάποιο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας σου ( εγώ επέλεξα καπνιστή μπριζόλα)

-150 ml γάλα

-100 ml κρέμα γάλακτος

-100 γρ. κίτρινο τυρί (εγώ επέλεξα γκούντα)

-100 γρ. φέτα

-αλάτι

-40 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Οδηγίες

-Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε σταδιακά  με το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Σε αυτό το στάδιο η ζύμη φαίνεται σφιχτή και κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα (για περίπου ένα δεκάλεπτο), μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

 

-Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες. Μόλις είναι έτοιμη, βάζουμε σε μια ταρτιέρα δυο κουταλάκια ελαιόλαδο και απλώνουμε τη ζύμη σιγά σιγά με το χέρι στον πάτο και στα τοιχώματα. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για πέντε λεπτά.

 

-Σε ένα μπολ, σπάμε τρία αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με τον αυγοδαρτη. Από πάνω τρίβουμε με έναν τρίφτη τα τυριά και το καπνιστό αλλαντικό. Προσθέτουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και κάνουμε ένα παρά πολύ καλό ανακάτεμα.

 

-Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη και από πάνω τους κύβους βουτύρου.

 

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

Συνταγή: @its.kitchenproject

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης