Αλμυρά πεϊνιρλί

Υλικά

600 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ

300 ml νερό χλιαρό

8 γρ. ξηρή μαγιά

60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

1 αυγό Χρυσά Αυγά Ημέρας

1 κρόκο Χρυσά Αυγά Ημέρας

 

Για την σύνθεση

Τυρί κρέμα

Τριμμένη γραβιέρα με τρούφα

Χρυσά Αυγά Ημέρας

Οδηγίες

Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό και ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά. Ανοίγουμε λίγο την ζύμη και ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία λεία και ελαστική ζύμη.

Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Στην συνέχεια την κόβουμε στα 4 και ανοίγουμε τα ζυμάρια με ένα πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο. Απλώνουμε το τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε βαρκούλα.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, αλείφουμε τον κρόκο με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 13 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, κάνουμε μία λακούβα στην μέση με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το αυγό. Ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης