Για την κρέμα cheddar:
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Τέλος, προσθέτουμε το cheddar και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστή.
Για τα pancakes:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ. Τα ασπράδια μαζί με το αλάτι τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Παίρνουμε δύο κουταλιές από το μίγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά και αποσύρουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς