Αλμυρά pancakes με cheddar και κοτόπουλο

Υλικά

Για την κρέμα cheddar

40 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι

350 ml γάλα

280 γρ. τριμμένο cheddar

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για τα pancakes

2 αυγά Χρυσά Αυγά βιολογικής γεωργίας  με Ω3 Ελαιών Σκούρτη

300 ml γάλα

270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

8 γρ. baking powder

30 ml ελαιόλαδο

2 πρ. Αλάτι

1 πρ. ζάχαρη

 

Για την σύνθεση

Κοτόπουλο πανέ, αυγά ποσέ (Χρυσά Αυγά βιολογικής γεωργίας  με Ω3 Ελαιών Σκούρτη), καπνιστή πάπρικα

Οδηγίες

Για την κρέμα cheddar:

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και  το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Τέλος,  προσθέτουμε το cheddar και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστή.

 

Για τα pancakes:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ. Τα ασπράδια μαζί με το αλάτι τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Παίρνουμε δύο κουταλιές από το μίγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά και αποσύρουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

 

Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης