Βγάζουμε το έντερο από το λουκάνικο και ψιλοκόβουμε την γέμιση. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, την πατάτα, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με το γάλα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα από το λουκάνικο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα ταψί 20Χ20 και προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκια και ελαιόλαδο.
Συνταγή: @andreasleivadas