Τορτίγια καρότου με αυγοσαλάτα

Υλικά

Υλικά:

Για την τορτίγια καρότου:

    • 3 καρότα
    • 100 γρ. Τριμμένη γραβιέρα
    • 1 αυγό
    • 3 γρ. πάπρικα

Για την αυγοσαλάτα:

  • 3 βρασμένα αυγά
  • 50 γρ. κατίκι
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 3 γρ. μαϊντανό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση:

  • Αβοκάντο
  • Ρόκα
  • Πιπεριές τσίλι

Οδηγίες

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, τη γραβιέρα και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε στρογγυλά σχήματα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους200°C για 12-15 λεπτά μέχρι να δέσει και να πάρει χρώμα.
  4. Για την αυγοσαλάτα: λιώνουμε τα βρασμένα αυγά με πιρούνι, προσθέτουμε το κατίκι, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, τον μαϊντανό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  5. Συναρμολογούμε τις τορτίγιες: γεμίζουμε με αυγοσαλάτα, φέτες αβοκάντο, ρόκα και φρέσκες πιπεριές τσίλι.

 

Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!