Σπανακόπιτα κουρού που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους φτιαγμένη με Χρυσά Αυγά
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση για να έχει χρόνο να κρυώσει.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι που έχουμε πλύνει και χοντροκόψει.
Μόλις βγάλει τα υγρά του προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες και αποσύρουμε να κρυώσει και να στραγγίξει.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.
Παράλληλα στο μπολ με τη γέμιση αφού έχει κρυώσει προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και τη θρυμματισμένη φέτα κι ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Σε ένα ταψί αλείφουμε ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το μισό ζυμάρι να απλωθεί σε όλο το ταψί.
Αδειάζουμε τη γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Ανοίγουμε και το άλλο μισό ζυμάρι. (Είτε με τα χέρια μας είτε με το πλάστη πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί για πιο εύκολη μεταφορά.).
Αφού καλύψουμε τη πίτα μας, με ένα μαχαίρι χαράζουμε και φύγαμε για φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′-40′.
Συνταγή από @mrsolivespoon
https://youtube.com/shorts/D67g5TXD-YE