Εκτέλεση
- Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη να μαλακώσουν. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά Χρυσά Αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα ζυμαρικά και το σοταρισμένο μείγμα με το μπέικον και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και απλώνουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα ακόμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά εκτός φούρνου και σερβίρουμε ζεστό.
Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.