Σουφλέ Ζυμαρικών με Μπέικον, Πιπεριά και Μανιτάρια

Υλικά

Υλικά:

  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 4 αυγά Χρυσά Αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. Τριμμένη γραβιέρα
  • 250 γρ. μπέικον κομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Οδηγίες

Εκτέλεση
  1. Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη να μαλακώσουν. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά Χρυσά Αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε στο μπολ τα ζυμαρικά και το σοταρισμένο μείγμα με το μπέικον και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και απλώνουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα ακόμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά εκτός φούρνου και σερβίρουμε ζεστό.

 

Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!