Κέικ καρότου

Υλικά

Υλικά: 

-3 αυγά ΧΡΥΣΑ αυγά φρέσκα

-2 φλιτζάνια καρότο (χτυπημένο στο μουλτι)

-1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

-1 φλιτζάνι γάλα

-3 φλιτζάνια αλεύρι

-3 κουτάλια της σούπας αμύγδαλα (χτυπημένα στο μουλτι)

-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)

-1 βανιλίνη

-1 κουταλάκι κανέλα

*μέτρησα τα υλικά με φλιτζάνι των 200ml*

 

Για την επικάλυψη:

-2 γεμάτα κουτάλια τυρί κρέμα

-2 γεμάτα κουτάλια γιαούρτι στραγγιστό 2%

-2 γεμάτα κουτάλια ζάχαρη άχνη

-έξτρα αμύγδαλα

Οδηγίες

Εκτέλεση:

-Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατεψουν.

-Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρύφαλο και χτυπάμε με το μίξερ.

-Ρίχνουμε το γάλα, τα καρότα, τη βανιλινη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

-Σιγά σιγά ενσωματώνουμε και το αλεύρι (κοσκινισμένο) με το μπέικιν πάουντερ.

-Χτυπάμε καλά με το μίξερ και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα ή αλλιώς με λαδόκολλα από κάτω.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και στο αέρα για 45 με 50 λεπτά (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).

-Όταν κρυώσει καλά, ετοιμάζουμε το γλάσο.

-Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την άχνη, στρώνουμε το μείγμα από πάνω, πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα και φλούδες καρότου αν επιθυμούμε και σερβίρουμε.

-Το κέικ καρότου διατηρείται στο ψυγείο.

 

Συνταγή από @its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!