Εκτέλεση:
-Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατεψουν.
-Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρύφαλο και χτυπάμε με το μίξερ.
-Ρίχνουμε το γάλα, τα καρότα, τη βανιλινη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
-Σιγά σιγά ενσωματώνουμε και το αλεύρι (κοσκινισμένο) με το μπέικιν πάουντερ.
-Χτυπάμε καλά με το μίξερ και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα ή αλλιώς με λαδόκολλα από κάτω.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και στο αέρα για 45 με 50 λεπτά (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).
-Όταν κρυώσει καλά, ετοιμάζουμε το γλάσο.
-Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την άχνη, στρώνουμε το μείγμα από πάνω, πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα και φλούδες καρότου αν επιθυμούμε και σερβίρουμε.
-Το κέικ καρότου διατηρείται στο ψυγείο.
Συνταγή από @its.kitchenproject