Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά

Υλικά: 

-500 γραμμάρια κιμά

-150 γραμμάρια ρύζι

-2 αυγά φρέσκα + 1 κρόκο από Χρυσά Αυγά

-140 γραμμάρια ελαιόλαδο

-1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

-2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένα)

-5 κλωνάρια μαϊντανό (ψιλοκομμένα)

-1 κουταλάκι ξερή ρίγανη

-1 κουταλάκι ξερό δυόσμο

-αλατοπίπερο

-1 μέτρια πατάτα

-1 καρότο

-Χυμό από ένα λεμόνι

-νερό (όσο χρειαστεί)

Οδηγίες

Εκτέλεση:

-Ψιλοκόβουμε την πατάτα και το καρότο και τα βάζουμε να βράσουν για μισή ώρα.

-Αμέσως, ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον κιμά, ένα αυγό, το κρεμμύδι, τον ξερό δυόσμο, τον φρέσκο δυόσμο, τον μαϊντανό, την ρίγανη, αλατοπίπερο, το μισό ρύζι και ζυμώνουμε καλά.

-Πλάθουμε κεφτεδάκια και, μέχρι να βράσουν η πατάτα και το καρότο, τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

-Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια (αν χρειαστεί θα προσθέσουμε επιπλέον ζεστό νερό).

-Αν βγάλουν αφρό τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

-Μόλις τα κεφτεδάκια σηκωθούν στην επιφάνεια του νερού, προσθέτουμε το υπόλοιπο ρύζι, το ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (αν και σε αυτή τη φάση χρειαστεί επιπλέον νερό θα προσθέσουμε).

-Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι κι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

-Με ένα μίξερακι, χτυπάμε καλά το αυγό, τον κρόκο και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σιγά σιγά αρκετό ζωμό από τη σούπα μας και ανακατεύουμε καλά.

-Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις και το φαγητό είναι έτοιμο.

 

Συνταγή από @its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!