Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το γαλακτομπούρεκο με βελούδινη κρέμα φτιαγμένο με χρυσά αυγά
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να έχει χρόνο να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη,το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός κρατάμε 5′ και αποσύρουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταίνεται. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς να μην μας πιάσει.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη όταν έχει δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Μόλις πέσει η θερμοκρασία της κρέμας ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ένα.
Παίρνουμε το ταψί μας αλείφουμε βούτυρο και τοποθετούμε ένα φύλλο ακολουθούμε την ίδια διαδικασία βούτυρο φύλλο μέχρι να έχουμε βάλει 5 φύλλα.
Στη συνέχεια αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στα φύλλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με βούτυρο φύλλο μέχρι να μας τελειώσουν.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τα φύλλα μας και φύγαμε για φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα περίπου 35-40′.
Μόλις βγεί από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει.
Έτοιμο και λαχταριστό να το απολαύσεις.
Συνταγή από @mrsolivespoon