Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα

Υλικά

Υλικά: 

-3 αυγά Χρυσά Αυγά ελευθέρας βοσκής

-2 μελιτζάνες μέτριες

-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες

-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-100 γραμμάρια ελαιόλαδο

-1 κουταλάκι ρίγανη

-1 φύλλο δάφνης

-αλάτι

-σπορέλαιο για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες

Οδηγίες

Εκτέλεση:

-Πλένουνε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε ροδέλες.

-Τις τηγανίζουμε σε σπορέλαιο και τις τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

-Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.

-Στη συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτριο τηγάνι και ρίχνουμε την πιπεριά.

-Τη σοτάρουμε για δυο λεπτά και ρίχνουμε τη ντομάτα, τη δαφνη τη ρίγανη και το αλάτι.

-Βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και προσθέτουμε τα αυγά. Με μια κουτάλα τα σπάμε και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν.

-Σε ένα μεγάλο πιάτο, τοποθετούμε κυκλικά τις μελιτζάνες και στη μέση βάζουμε τη σάλτσα μας και το ορεκτικό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Συνταγή από @its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!