Αλμυρά Muffins με Καρότο, Λιαστή Τομάτα & Πεκορίνο

Υλικά

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 130 γρ. γάλα
  • 60 γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • 70 γρ. καρότο τριμμένο
  • 60 γρ. λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξηρή
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) ή 170°C (αέρα).
  2. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα στεγνά υλικά: τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τις λιαστές τομάτες, το πεκορίνο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Ρίχνουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες muffin (περίπου ¾ γεμάτες).
  7. Ψήνουμε για 22–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι στο κέντρο.

💡 Tip: Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή 2–3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα στο μείγμα.

 

Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!