Ένα πολύ εύκολο γεύμα είναι η τορτίγια (ή αλλιώς wrap) την οποία μπορούμε να ετοιμάσουμε με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε στην κατανάλωση υδατανθράκων (όπως η τορτίγια) γιατί είναι μια πολύ εύκολη λύση. Για να ισοσταθμίσουμε αυτή την “υπερκατανάλωση υδατανθράκων” μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε την διάσημη συνταγή του cottage wrap και να την εκμεταλλευτούμε με διάφορους τρόπους. Από την άλλη, το cottage wrap είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες λόγω των αυγών!
Η συνταγή για το cottage wrap
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι τυρί cottage
- 2 αυγά
- 2 κσ αλεύρι
- Μπαχαρικά – προαιρετικά: π.χ. πάπρικα, σκόρδο, μπούκοβο, πιπέρι
- Λαχανικά – προαιρετικά: π.χ. τριμμένο κολοκυθάκι, καρότο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε ολα τα υλικά και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μία λεπτή στρώση.
- Ψήνουμε για 30-35΄ στον αέρα μέχρι να ροδίσει.
- Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε 5’ να κρυώσει και μετά προσθέτουμε υλικά της επιλογής μας και τυλίγουμε σαν wrap/τορτίγια.
Πώς μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε
Το cottage wrap μπορούμε να το τυλίξουμε με διάφορα υλικά της επιλογής μας και να το
χρησιμοποιήσουμε ως ένα δυναμωτικό πρωινό ή ως ένα βραδινό. Γίνεται πολύ εύκολα και
γρήγορα, μπορεί να μας δώσει πολύ νόστιμα γεύματα και να μας κρατήσει χορτάτους για ώρες.
Μερικές ιδέες για το τι να βάλουμε στο cottage wrap είναι οι παρακάτω:
- λιωμένο αβοκάντο και αυγό
- ομελέτα με λαχανικά
- τυρί, γαλοπούλα και μαρούλι
- τυρί κρέμα, καπνιστό σολομό και αγγούρι
- τυρί, ντομάτα και προσούτο
- πέστο και τυρί
- τονοσαλάτα
Από τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Θαλή Παναγιώτου.



