Εκτέλεση
1. Κρέπες
- Ξεκινάμε προσθέτοντας σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και λεπτόρευστο.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20–30 λεπτά. Αυτό βοηθάει τις κρέπες να γίνουν πιο ελαστικές και ομοιόμορφες.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο.
- Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα, απλώνοντάς το κυκλικά για να σχηματιστεί λεπτή κρέπα.
- Ψήνουμε 1–2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά, έπειτα τη γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
2. Σάλτσα Πορτοκάλι – Ρούμι
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να παίρνει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
- Προσθέτουμε το ρούμι και τις φετούλες του πορτοκαλιού και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1–2 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η γεύση.
- Η σάλτσα πρέπει να είναι λαμπερή και ελαφρώς πηχτή.
3. Στήσιμο
- Παίρνουμε μία κρέπα και τη διπλώνουμε σε τρίγωνο.
- Την τοποθετούμε σε πιάτο και περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα πορτοκαλιού–ρουμιού.
- Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες πορτοκαλιού και ελαφρώς χτυπημένη σαντιγί ( 50 γρ. 35% λιπαρά).
- Σερβίρουμε αμέσως
Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.
