ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΜΕΛΕΤΑ

14-10-2014 2-04-55 μμ

Μία πεντανόστιμη συνταγή (6 μερίδες) που απαιτεί σχετικά λίγο χρόνο 20 λεπτά προετοιμασία 10 λεπτά ψήσιμο σύνολο 30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

8 κρόκοι αυγού

1 φλιτζάνι τσαγιού κομμένα σε μικρούς κύβους άσπρα μανιτάρια

1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί έμενταλ ή κάποιο ανάλογο που σας αρέσει

1 κουταλιά φρεσκοκομμένο θυμάρι

λίγο αλάτι

8 ασπράδια αυγού

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστή σάλτσα ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα χτυπήστε σ’ ένα μπολ τους κρόκους και μετά προσθέστε τα μανιτάρια , ¾ του φλιτζανιού τυρί, θυμάρι και αλάτι.

Σ’ ενα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές.

Απλώστε το μείγμα με τους κρόκους σε ένα στρογγυλό λαδωμένο ταψί (διάμετρος 25 εκ.)τοποθετήστε πάνω τα ασπράδια με προσοχή για να μην «καθήσουν» , πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και τo βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225ο C για 10 λεπτά(προς το κάτω μέρος) . Κόψτε τα κομμάτια σαν πίτσα ,και σε κάθε κομμάτι βάλτε επάνω μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *