ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ ΜΕ ΑΥΓΑ

14-10-2014 2-02-13 μμ

Μία σαλάτα που γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη και διατροφικά πολύ καλή.(6 μερίδες)

ΥΛΙΚΑ

6 φλιντζάνια τσαγιού κομμένο μαρούλι.

1 φλιτζάνι τσαγιού σέλερυ και γλυκιά πιπεριά.

1 ψιλικομμένο μέτριο καρότο.

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 μεσαίο αγγούρι σε φέτες (μισές)

Μισό φλιτζάνι τσαγιού κρεμμύδι σε κυβάκια

200 γρ. γαλοπούλα ή κοτόπουλο ψητό κομμένο σε λεπτές φέτες.

¼ φλυτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο.

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Ρίγανη-αλάτι –πιπέρι.

1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα.

4 βρασμένα σφιχτά αποφλοιωμένα αυγά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πάρτε ένα γυάλινο μπολ σαλάτας για να φαίνονται οι διαφορετικές στρώσεις.

Πρώτα βάζουμε το μαρούλι .Μετά το καρότο, την ντομάτα, το αγγούρι ,το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα. Χτυπήστε με το σύρμα το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη και στη συνέχεια περιχύνετε στο μπολ. Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και από πάνω βάλτε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *