100% Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας

  • ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΕΣ
  • ΕΝΤΟΝΗ ΑΣΚΗΣΗ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ
  • ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
  • ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

Με την εγγύηση των ΧΡΥΣΩΝ ΑΥΓΩΝ κυκλοφόρησε σε επιλεγμένα Σούπερ μάρκετ για πρώτη φορά το νέο προϊόν: 100% ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ – 0% ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ – 0% ΛΙΠΑΡΑ – ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ. Σε νέα ασφαλή συσκευασία των 500 γρ. που περιέχει ασπράδια από 16 φρέσκα αυγά χωρίς συντηρητικά.

Οι πρωτεΐνες (40 διαφορετικές) που περιέχονται στο ασπράδι αποτελούν την καλύτερη πηγή φυσικής πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Αφομοιώνονται τέλεια από τον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθούν στην αποκατάσταση και αναδόμηση των κυτταρικών ιστών, την αύξηση της άπαχης μυϊκής μάζας και την ενίσχυση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Το αυγό αποτελεί μία πλήρη φυσική τροφή, δηλαδή περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή. Συνολικά οι πρωτεΐνες του αυγού λαμβάνουν άριστο βιολογικό σκορ (100).

Τα διατροφικά οφέλη του αυγού βρίσκονται κυρίως στο ασπράδι τουtelaspradi02

Ο κρόκος ενός αυγού περιέχει περίπου 213 mg χοληστερόλης. Αντίθετα, το ασπράδι του αυγού (το διαυγές υγρό που περιέχεται μέσα στο αυγό), δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερόλη, ενώ αποτελεί άριστη πηγή πρωτεϊνών. Επομένως, μία καλή ιδέα είναι η αντικατάσταση του κρόκου του αυγού με ασπράδια αυγού. Το ασπράδι του αυγού αποτελείται περίπου από 90% νερό, στο οποίο βρίσκεται  διαλυμένο το 10% των πρωτεϊνών (40 είδη), από τις οποίες το 45% είναι ανώτατης βιολογικής αξίας {(αλβουμίνες, μυκοπρωτεΐνες, γλοβουλίνες (σφαιρίνες)}, δεδομένου ότι περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό. Έτσι, το ασπράδι ενός αυγού  καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες ενός άνδρα και το 14% μίας γυναίκας. Επιπλέον, το ασπράδι αυγού περιέχει μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και βιοτίνη). Χαμηλή είναι η περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες (<1%) και δεν περιέχει καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη.

Οι Πρωτεΐνες του ασπραδιού του αυγού διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και σε όλες τις βιολογικές λειτουργίες.

Οι πρωτεΐνες του ασπραδιού συμμετέχουν ενεργά στην πρωτεϊνοσύνθεση και χρησιμοποιούνται και σε διάφορες εξειδικευμένες λειτουργίες, όπως :

•    Η  ανάπτυξη και διατήρηση  υγιών  μυών
•    Η εξισορρόπηση των υγρών του σώματος
•    Η κατασκευή και η αναδόμηση των κυτταρικών ιστών του οργανισμού
•    Η ενδυνάμωση  μαλλιών και  νυχιών
•    Η συμβολή στην καταπολέμηση των λοιμώξεων

Ασπράδι αυγού: Σύμμαχος στη δίαιτα αδυνατίσματος

Το ασπράδι του αυγού περιέχει το απαραίτητο αμινοξύ λευκίνη, που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του βάρους. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Illinois, η λευκίνη ως απαραίτητο αμινοξύ βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα με τη βοήθεια του ασπραδιού του αυγού έχασαν περισσότερο σωματικό βάρος, λίπος και λιγότερο μυϊκό ιστό. Επίσης είχαν περισσότερη ενέργεια και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Ασπράδι αυγού: Κατά της υπέρτασης

Επιπλέον, η πρόσληψη ασπράδι αυγού ενδείκνυται για άτομα με υπέρταση, λόγω του ότι περιέχει το πεπτίδιο RVPSL (δομικός λίθος των πρωτεϊνών), το οποίο αναστέλλει τη δράση του ACE (μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης) που αυξάνει την πίεση του αίματος. Επομένως, η συστηματική κατανάλωση πρωτεϊνών του ασπραδιού του αυγού είναι σημαντική για όσους ασκούνται, κάνουν δίαιτα και επιθυμούν να θωρακίσουν την άμυνα του οργανισμού.

ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ: Το πολύτιμο προϊόν που έλλειπε από τη χώρα μας!

Προκειμένου να λαμβάνεται καθημερινά η απαιτούμενη ποσότητα πρωτεϊνών, χωρίς την επιβάρυνση της χοληστερόλης, που βρίσκεται στον κρόκο, μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμο ασπράδι αυγού 100% παστεριωμένο, από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Είναι από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα στο εξωτερικό που έλειπε από τη χώρα μας. 100% ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ. Το ασπράδι από 16 φρέσκα αυγά χωρίς συντηρητικά και με 0% Λιπαρά και 0% Χοληστερόλη, ελεύθερο γλουτένης, αποτελεί την καλύτερη πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Αφορά άμεσα όσους κάνουν δίαιτα για να χάσουν βάρος, επιθυμούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα , εκείνους που θέλουν να «χτίσουν» ένα καλά γυμνασμένο σώμα και όλους όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Ομελέτες, κρύα ροφήματα, σνακ, μους, μαρέγκες κ.α. είναι μερικοί γευστικοί τρόποι κατανάλωσης αυτών των πολύτιμων πρωτεϊνών.

Επιμέλεια κειμένου:
Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr, www.care24.gr.