Πάβλοβα

ΠΑΒΛΟΒΑ

Πάβλοβα

Πάβλοβα με 100% Ασπράδι αυγού από τα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ !!!

Αυτό το ελαφρύ γλυκό που αγαπούν πολλοί και που πήρε το όνομά του από την Ρωσίδα διάσημη μπαλαρίνα Πάβλοβα και θεωρείται το χαρακτηριστικό γλυκό της Αυστραλίας (Για όλες τις χώρες Παβλόβα για μας Πάβλοβα). Τώρα για όσους είχαν τον φόβο του ασπραδιού υπάρχει λύση με την χρησιμοποίηση του παστεριωμένου ασπραδιού 100% ασπράδι από τα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ.

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. παστεριωμένο ασπράδι ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

200 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη

½ κουταλάκι βανίλια

1 κουταλάκι άσπρο ξύδι

½ κουταλιά σούπας κορν-φλάουερ

Για τη σαντιγύ: 240 γρ. άγλυκη σαντιγύ

1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

½ κουταλάκι βανίλια

1 κιλό φρέσκα φρούτα πλυμένα και στεγνά( φράουλες, ακτινίδια, κεράσια, ανανά, κ.α.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι σε μεσαία ταχύτητα και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη με ένα κουτάλι λίγη-λίγη και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάχνει μύτες που στέκουν. Δοκιμάζουμε τρίβοντας στα δάκτυλά μας ώστε να είναι λείο το μείγμα και να έχει διαλυθεί η ζάχαρη τελείως. Βάζουμε τη βανίλια, το κορν-φλάουερ και το ξύδι. Πάνω σε ένα αντικολλητικό φύλλο σε ένα ταψί φτιάχνουμε ένα στρογγυλό επίπεδο σχήμα 18 με 20 εκ. διάμετρο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90-100 βαθμούς C για 1 ½ -2 ώρες. Το αφήνουμε στον φούρνο να κρυώσει. Μετά μπορεί να φυλάξουμε τη μαρέγκα σε αεροστεγές τάπερ για μερικές μέρες στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Χτυπάμε την κρέμα σαντιγί, βάζουμε την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και την τοποθετούμε πάνω στη μαρέγκα. Διακοσμούμε τη σαντιγί με τα φρέσκα φρούτα ή όλα ίδια ή ανάμικτα. Κρατάει λίγο (μέχρι 2 ώρες), ακόμη και στο ψυγείο.