Βραστά λαχανικά με σως hollandaise
Βραστά λαχανικά με σως hollandaise
Ingredients
Προϊόν: ΑΥΓΑ Ω3
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν (προαιρετικό)
- 10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (αν χρησιμοποιηθεί αλατισμένο βούτυρο, παραλείπεται το πρόσθετο αλάτι) Βραστά λαχανικά της επιλογής σας (πχ κολοκύθι, πατάτα, καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι κλπ)
Instructions
- Λιώνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά σε μια μικρή κατσαρόλα.Προσπαθούμε να μην το αφήσουμε να βράσει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους , το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν στο μπλέντερ μας.
- Ανακατεύουμε το μίγμα των κρόκων των αυγών με μέση ταχύτητα περίπου 20-30 δευτερόλεπτα.
- Γυρίζουμε το μπλέντερ στη χαμηλότερη ρύθμιση του, και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά.
- Συνεχίζουμε για ακόμα 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι το βούτυρο να ενσωματωθεί.
- Δοκιμάζουμε τη σάλτσα, θα πρέπει να είναι βουτυρώδης, με γεύση λεμονιού και ελαφρώς αλμυρή.
- Μπορούμε να διορθώσουμε προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού ή αλάτι.
- Αν την θέλουμε πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε ακόμα λίγο.
Σκεύη:
- μπλέντερ kenwood