Βραστά λαχανικά με σως hollandaise

Βραστά λαχανικά με σως hollandaise

Ingredients

Προϊόν: ΑΥΓΑ Ω3

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν (προαιρετικό)
  • 10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (αν χρησιμοποιηθεί αλατισμένο βούτυρο, παραλείπεται το πρόσθετο αλάτι) Βραστά λαχανικά της επιλογής σας (πχ κολοκύθι, πατάτα, καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι κλπ)

Instructions

  • Λιώνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά σε μια μικρή κατσαρόλα.Προσπαθούμε να μην το αφήσουμε να βράσει.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους , το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν στο μπλέντερ μας.
  • Ανακατεύουμε το μίγμα των κρόκων των αυγών με μέση ταχύτητα περίπου 20-30 δευτερόλεπτα.
  • Γυρίζουμε το μπλέντερ στη χαμηλότερη ρύθμιση του, και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά.
  • Συνεχίζουμε για ακόμα 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι το βούτυρο να ενσωματωθεί.
  • Δοκιμάζουμε τη σάλτσα, θα πρέπει να είναι βουτυρώδης, με γεύση λεμονιού και ελαφρώς αλμυρή.
  • Μπορούμε να διορθώσουμε προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού ή αλάτι.
  • Αν την θέλουμε πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε ακόμα λίγο.

Σκεύη:

  • μπλέντερ kenwood 

Video